Maserati Merak (1972)

Daca in trecut se dorea o diferentiere fata de cei care detineau un model Ferrari, solutia a fost întotdeauna sa se achizitioneze un Maserati.
Maserati au avut un stil aparte, o prezenta si un prestigiu de invidiat comparativ cu Ferrari, avandu-se în vedere ca fratii Maserati au construit masini de curse cand Enzo Ferrari era înca angajat de Alfa Romeo.
maserati

La începutul anilor 1970, piața automobilelor de lux a fost dominata de Ferrari si Lamborghini. În 1972, însa, Maserati a decis să joace doi jokeri: mai întâi modelul Bora si apoi Merak.
Giorgetto Giugiaro, cu această ultimă masina, a realizat una dintre capodoperele sale, profitand de dimensiunile globale mai mici ale motorului V6 comparativ cu cel V8.
Modelul Merak nu numai ca nu a pierdut nimic din sportivitatea liniilor Bora, dar a fost si mai rationalizat si mai atractiv.
merakSub capotă a fost amplasat un motor V6 compact de trei litri, permițând obținerea a două scaune din spate mici, mai ales pentru copii.
Cu o putere de 208 CP care permitea atingerea unei viteze de 231 kmh, in accelerare s-a ajuns la 100 km/h în 8,4 secunde.
Valoarea de astăzi este de 75 000 euro!

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Posteaza comentariu