Producatorul german Porsche AG amendat

Reuters.
Motivul procurorilor din Stuttgart a fost faptul ca nu s-a respectat standarde privind emisiile de dioxid de carbon, neglijandu-se obligatiile legale.
Acesta datorandu-se unei neglijente de supraveghere de catre un departament de dezvoltare de la Porsche în ceea ce priveste emisiile de nitrati la autoturismele produse.
Astfel s-a ajuns la neîndeplinirea normelor de emisii poluante de catre automobilele din seriile Panamera, Cayenne și Macan dotate cu motoare Diesel V6 și V8.
Porsche, filiala a celui mai mare producător auto german Volkswagen, nu a făcut recurs, confirmand amenda primita.

Trebuie stiut ca Porsche AG nu produceau propriile propulsoare diesel, germanii din Stuttgart utilizand unitatile de propulsie preluate de la Audi, care au fost si ei anterior supusi unei amenzi de 800 milioane euro.
Dupa izbucnirea acestui scandal, cei de la Porsche au încetat sa mai utilizeze motoare diesel.
Împotriva celor de la Volkswagen a mai fost dictata cu ceva timp in urma o amendă de un miliard de euro pentru manipularea normelor de poluare la milioane de mașini cu motoare diesel.

În total, pedepsele de ordin financiar în așa-numitul „Dieselgate” se ridică pana acum la „frumoasa” suma de peste 27 de miliarde de euro.
porsche ag
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Posteaza comentariu