Renault Alpine A310 (1971)

Acest model francez de mașină coupe a celor de la Alpine-Renault, Renault Alpine A310, realizat pentru a înlocui legendarul A110 al aceleiași companii de producție, a luptat pentru suprematie, dar fara succes.
Modelul A310 a fost ultimul alpin produs în întregime manual și este considerat în prezent cel mai de succes model alpin din punct de vedere al vânzărilor.
renault alpine
Acest model A310 a propus linii complet noi în ceea ce privește liniile rotunjite ale modelului A110.
A fost proiectat de Michel Beligond, care la conceput bogat în forme unghiulare în funcție de stilul timpului. Fața originală rămâne unica, caracterizată prin prezența a șase faruri aliniate.

Modelul A310 este puțin mai mare și mai confortabil decât predecesorii săi și a fost introdus pe piață ca un concurent francez Porsche. Dar se pare că dezvoltarea motorului PRV (o colaborare intre Peugeot, Renault si Volvo) nu a fost finalizată.
A310 a venit în 1971, mai întâi ca o versiune cu patru cilindri de pe piața auto și a fost realizat doar pana în 1976, asa cum a fost planificat inițial, urmand apoi cu versiunea de motor V6.

Motorul, unul cu o capacitate de 1605 cm³, cu 4 cilindri, capabil sa livreze 125 CP si o viteza maxima de 215 km/h, accelera de la 0 la 100 km/h în 8,1 secunde.
motor renaultrenault interior
Insă, datorită acestor performanțe care se pare ca nu au prezentat interes, a fost percepută ca o mașină mai puțin sportivă decât A110, concluzionand ca fiind neatrăgătoare pentru fanii mărcii care o așteptau de mult timp.
Valoarea de astăzi este de 40 000 euro!
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Posteaza comentariu